Waarom vindt de Bosrank sport zo belangrijk:

Op de Bosrank wordt veel aandacht besteed aan sportactiviteiten. Sport en bewegen is namelijk goed voor zowel de sociale als de cognitieve ontwikkeling van kinderen. Zo leren kinderen samen te werken, doelen te stellen en met teleurstellingen om te gaan. Ook leren kinderen meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren, zelfstandig beslissingen te nemen en prioriteiten te stellen. Sport is daarnaast inzetbaar als middel om te zorgen dat kinderen lekkerder in hun vel zitten. Denk aan het vergroten van zelfvertrouwen, opdoen van sociale contacten en weerbaar(der) worden!

De gymlessen:

De kleutergroepen doen dagelijks aan sport en spel en de overige groepen hebben 2 gymlessen per week ( waarvan 1 les van de vakleerkracht).

Toernooien:

Wij doen wij mee aan alle grote sporttoernooien zoals voetbal, basketbal, handbal en peanutbal! Daarnaast organiseren wij minstens 1 keer per jaar een sportdag én een badmintontoernooi. Naast het organiseren van extra trainingen voor een toernooi, begeleidt het team van De Bosrank ook altijd de kinderen tijdens ( buitenschoolse) sportactiviteiten. Dit in tegenstelling tot vele andere basisscholen waar de begeleiding door ouders moet worden gerealiseerd.

Samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer:

Verder nodigen wij regelmatig sportdocenten uit om een gastles te komen geven betreffende allerlei verschillende sporten zoals: judo, karate, badminton, tennis, basketbal en handbal. Op deze manier kunnen de kinderen regelmatig verschillende sporten ervaren op De Bosrank.

Tijdens de overblijf op maandag hebben we structureel een medewerker van Sportservice Haarlemmermeer bij ons op bezoek. Deze medewerker doet verschillende sport en spelactiviteiten met de kinderen van groep 3 t/m 8.