Welkom in groep 7/8

Jinc stage

De kinderen van groep 7 en 8 mochten afgelopen woensdag ( weer)Jinc stage lopen. We waren welkom bij Bouwmensen, Dirk vd Broek en Elsenga. Bij Bouwmensen hebben de kinderen een rondleiding gekregen door het bouwbedrijf en mochten daarna zelf aan de slag: het maken van een prachtig vogelhuisje van hout. Wat zijn ze mooi geworden, wauw!! Bij Dirk vd Broek deden de kinderen eerst een speurtocht door de winkel en mochten daarna hun vragen stellen aan de aardige manager. Toen mochten de kinderen echt aan het werk: bij de kassa's, de groente-afdeling en de broodafdeling! We hebben genoten! Bij Elsenga werden de kinderen eerst geïnformeerd door de directeur die in het kort vertelde wat het bedrijf zoals deed. Gevolgd door een rondleiding het bedrijf en er werd uitgelegd hoe een beveiligingssysteem/alarm in zijn werk ging. De kinderen waren ontzettend nieuwsgierig en wilde van alles weten. Als afsluiting gingen ze zelf aan de slag om een rainbowdisk te maken. Met een disk die voorzien was van 2 led lampjes een motor en een batterij was het de bedoeling de elektriciteit op de juiste manier met elkaar te verbinden zodat en de disk draaide dmv het motortje en de lampjes zouden branden! We kunnen terugkijken op een topdag! Annemarie, bedankt voor de begeleding!